Többszáz intézmény nyitotta ki a kapuit szombat este a látogatók előtt, akik különleges programok közül válogathattak. Látványos fotókon mutatjuk meg az idei rendezényt.

Idén is izgalmas és látványos programokkal ünnepelte szombat este Budapest a Múzeumok Éjszakáját. 400 intézmény nyitotta ki kapuit a látogatók előtt, akik közel kétezer program közül válogathattak.

Idén több mint 400 intézmény vett részt a Múzeumok Éjszakáján és az érdeklődők közel 2000 program közül válogathattak. Az előző évek adataiból kiindulva biztosra mondható, hogy június 24-én is több százezer látogató ostromolta a múzeumokat és a különböző népszerű, kisebb és nagyobb intézményeket.

A hegyvidéki Bajor Gizi színészmúzeum ugyan kevésbé van szem elôtt, de a szervezôk így is integráltak egy egészen egyedi elemet: az árnyszínházi laboratóriumot. A múzeum alaksorában a kisebbek ki is próbálhatták, megismerhették az árnyékszínház titkait.

A Szépművészeti Múzeum sem maradt ki a színvonalas programokat nyújtó intézmények sorából - itt például a jelenleg is zajló Csontváry Kosztka Tivadar mûvészetéhez lehetett közelebb kerülni a Próféta című kortás performansz segítségével. A látogatók természetesen bevehették a múzeum hatalmas tereit és az állandó kiállításokat is.

Aki pedig időben regisztrált az

A teltházas programok és kiállítások láthatóan ismét bebizonyították, hogy igenis van igény a kultúrára. A kultúrára, művészetekre, aminek kimeríthetetlen eszköztára képes közösséget és nyitottságot teremteni még a széthullás folyamatában tántorgó, legmegosztottabb társadalmakban is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!