A börtönben szabadabbnak érzi magát, mint az anyja mellett valaha. A brutálisan meggyilkolt nőnek kivetített Münchausen-szindrómája lehetett.


A segédápolóként dolgozó Dee Dee 24 éves korában lett terhes a 17 éves Rod Blanchardtól. Bár a gyerek érkezése miatt összeházasodtak, az apa hamar különköltözött a családtól.

A 91-ben született kislánynak a Gypsy Rose nevet adták, és még csak három hónapos volt, amikor az anyja arra panaszkodott, hogy a babának éjszakánként többször is kihagy a lélegzete. Számos vizsgálatot elvégeztek rajta, de nem találtak semmilyen problémát.

Minden létező betegség

Később Dee Dee gyakorlatilag a létező összes betegségre kivizsgáltatta a kislányát: azt mondta, hogy görcsös rohamai vannak, és elkezdte erre való gyógyszerrel tömni. Izomsorvadást, látási zavart, súlyos asztmát és leukémiát is jelentett nála.

A kislány az óvó anyai „szeretetnek” köszönhetően kerekesszékbe kényszerült.

Dee Dee úgy tudta átverni az orvosokat, hogy szakkifejezéseket használt, és el tudta hitetni, hogy maga is hozzáértő. Minden kérdésre megvolt már előre a válasza, ez részben bizonyára a korábbi kórházi munkájának és a felkészültségének volt köszönhető.

Lágyultak a szívek

A 2005-ös Katrina hurrikán után még nagyobb szabadkezet kapott ehhez az őrülethez. Mikor a kislány korábbi leleteit kérték, azt mondta, hogy a hurrikánban megsemmisültek.

Az egyedülálló anya és krónikus beteg gyermeke sokak szívét meglágyította. Segélyszervezetek keresték meg őket, és ajánlottak fel ingyen repülőjegyet különböző gyógyászati intézményekbe, ingyen vakációt, ingyen koncertjegyet, és még sok minden mást.

Hogy ezektől ne essen el, Dee Dee továbbra is használta a lányát, olykor meg is ütötte vagy éheztette, hogy elérje: a gyerek továbbra is részt vegyen a hazugságban.

Volt férje később azt mondta:

A hazugságok hálója azonban idővel a hazudozó brutális halálához vezetett.

Szabadulni akart

2015 nyarán Dee Deet holtan találták a hálószobájában, valaki 17-szer hátbaszúrta. Mire felfedezték, már napok óta halott volt. A lányának azonban nyoma veszett, és mindenki aggódott érte, mert úgy gondolták, hogy az anyja gondoskodása nélkül életben sem tud maradni.

Miután a rendőrök azonosították az IP-címet, a gyilkosság után kevesebb, mint 48 órával megjelentek Nicholas Godejohn házánál, és ott találták Gypsy Rose-t is, aki legnagyobb meglepetésükre a saját lábán állt. Mint kiderült, a fiú volt az online szerelme.

Bevallották, hogy a lány útmutatásával és segédletével a fiú végzett Dee Deevel.

Gypsy Rose 10 év börtönbüntetést, a párja életfogytiglant kapott.

A rácsok mögött alkalma nyílt olvasni a kivetített Münchausen-szindróma nevű betegségről, és azt gondolja, hogy az anyja ebben szenvedett.

„Tökéletes anyja lehetett volna valakinek, aki tényleg beteg. De én nem vagyok beteg, és ez óriási különbség” – mondta. Hozzátette, hogy szabadabbnak érzi magát a börtönben, mint annak idején az anyja mellett.

(Forrás: ATI, Biography, Buzzfeed)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!