Ma reggel 9 órakor megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.

A diákok a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő részben tokiói vécékről szóló szöveget is kaptak, írja az Eduline.

A vizsgázóknak összesen négy szöveget kell elolvasniuk - ezek közül az egyik az év természetfotójáról, egy másik az online vásárlással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, a harmadik pedig egy szokatlan fiatal sofőrről szól.

A középszintű angolérettségi négy részből áll: az első feladatsor az olvasott szöveg értését méri, vagyis azt, hogy a diákok képesek-e egy angol nyelvű szöveg gondolatmenetének lényegét megérteni, a különböző véleményeket, érvelést követni, egyes részinformációkat kiszűrni.

Ebben a szövegekhez több kérdés is tartozik - ezekre kell a vizsgázóknak összesen 33 pontért válaszolniuk.

A magyarérettségi megoldásait itt, a matekérettségi megoldásait itt, a történelemérettségi megoldásait pedig itt találod.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!

Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek

Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!

Megrendelem
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!