A filmekben a Gollamot alakító Andy Serkis a héten jelentette be, hogy egyhuzamban felolvassa J.R.R. Tolkien regényét, A hobbitot. A tervezettnél végül majdnem háromszor több, 283 ezer font (113 millió forint) adományt gyűjtött.


A Hobbitathon néven futó jótékonysági felolvasás péntek délelőtt indult, és 11 órán át tartott, az élő internetes közvetítésbe szerte a nagyvilágból 650 ezren hallgattak bele. A cél 100 ezer font összegyűjtése volt, de már előzetesen, csütörtök délutánig több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek munkáját támogatja az összeggel. Egy, a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából tartott kétperces csendtől és a WC-szünetektől eltekintve a színész nem szakította meg a felolvasást.

Serkis idén februárban különdíjat vehetett át a brit filmszakmában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén Londonban.

Kiemelt kép: Frazer Harrison/Getty Images/AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!