A mai előkészítő ülésen a vádlott védője a nyilvánosság kizárását kérte személyiségi jogokra, erkölcsi és magánéleti okokra hivatkozva, de ezt a bíró elutasította. Ezt követően az ügyész ismertette a vádiratot, amely szerint P. Carmen Olíviát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják.

Mint ismert, L. L. Junior hároméves kisfia 2019. augusztus 31-én hunyt el, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél elütötte őt egy autó. A kisfiú az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor átszaladt a piroson a zebrán. Az elgázolt kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. ​

Mihádák Zoltán / MTI A Vezér utca és a Füredi utca kereszteződése Budapest XIV. kerületében, ahol a baleset történt 2019. augusztus 31-én.

Korábban az anyját, Hopp Csillát és annak barátnőjét, P. Carmen Olíviát is gyanúsítottként hallgatták ki, ám később csak utóbbival szemben emeltek vádat.

A vádirat szerint a hároméves kisfiú és az édesanyja egy nagyobb társaság tagjaiként egy zuglói gyerekrendezvényre tartottak, amikor a tragédia történt. A társaságban volt a gyermek idősebbik testvére, valamint az édesanya barátnője és az ő rokonai is. A kisfiú nem az anya, hanem az ő barátnőjének a szoros felügyelete mellett közlekedett.

A társaság a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél át akart kelni a zebrán, de a lámpa pont pirosra váltott, ezért a társaság egy része az úttest szélétől mintegy 70 centiméter távolságra megállt. Köztük volt az énekes kisfia is.

A kisfiú mellett jobboldalon állt az anya barátnője, P. Carmen Olívia, az ő jobbján pedig az anyuka. A társaság másik része, köztük a gyermek idősebb testvére még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak, és várták, hogy a többiek is átkeljenek.

A hároméves kisfiú az idősebb testvérét követve lelépett a zebrára, azonban a mellette álló nő ekkor visszahúzta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a barátnő megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére pár másodperc múlva ismét kiszaladt az úttestre, és ott elütötte egy szabályosan közlekedő autós. Az ügyész szerint a baleset azért következett be, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra. Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért Hopp Csilla barátnőjére az előkészítő ülésen, aki, ahogy a nyomozati szakban, úgy ezúttal sem ismerte el a bűnösségét.

P. Carmen Olívia elmondta, hogy jelenleg gyesen van, előtte ingatlanértékesítéssel foglalkozott. Jelenleg élettársi kapcsolatban él, és a párjával neveli a kiskorú gyermekét. P. Carmen Olívia nem kívánt vallomást tenni, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, ami azonnal meg is kezdődött. A bíró először a vádlottnak a nyomozati szakban tett vallomását ismertette.

Ebben P. Carmen Olívia azt mondta, hogy amikor az első zebránál voltak, akkor az anya fogta a kisfiú kezét, és ő abban a tudatban volt, hogy továbbra is ő fogja.

Amikor ott álltunk a két zebra között a járdaszigeten, akkor arra lettem figyelmes, hogy elkezd hátulról futni mindenki, és akkor húztam vissza Dávidot. Szerintem a járdasziget széléig ért el, amikor elkaptam a csuklóját.

P. Carmen Olívia azt mondta, hogy a gyerek első lelépése után mondta az anyukájának, hogy fogja meg a gyereke kezét, és ekkor ő meg is fogta.

Az elütésnél ugyanúgy elszaladt hátul, mint az első alkalommal. Nem egyenesen, hanem kissé srégen szaladt. Amikor én észrevettem, akkor már az úttest közepén volt, ezért nem volt lehetőségem visszahúzni őt

- mondta a nő, hozzátéve: a tőle telhető legnagyobb alapossággal járt el, pedig nem is lett volna a kötelessége.

A szerző felvétele

Ezt követően a vádlott anyját hallgatták ki tanúként. Elmondása szerint ő a vele lévő két gyerekkel volt elfoglalva, ezért a balesetet sem látta, ahogy azt sem, hogy fogta-e valaki, és ha igen, akkor ki, Dávidka kezét.

Elmondta, hogy lánya és Csilla 15 éve voltak már barátok, és rendszeresen előfordult, hogy ő vigyázott a gyerekre. Többször is előfordul, hogy lánya ment oviba érte, és soha sem volt vele probléma korábban a közlekedés során.

Ezt követően a bíró berekesztette a tárgyalást. A következő tárgyalás szeptember elsején lesz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!