Egy „gyönyörű angyalarcú nőt” erőszakoltak meg csoportosan a terroristák, aki azt kiabálta, hogy öljék meg.


Yoni Saadon, egy 39 éves, négygyermekes apa a brit Sunday Times-nak elmondta, hogy még mindig kísértik azok a szörnyű jelenetek, amelyeknek tanúja volt a Nova Music fesztiválon, amikor a palesztin terroristák legalább 364 fesztiválozót mészároltak le, köztük egy csoportosan megerőszakolt nőt, aki könyörgött nekik, hogy öljék meg.

„Láttam ezt a gyönyörű nőt angyali arccal, és nyolc vagy tíz harcost, akik verték és megerőszakolták” – emlékezett vissza Saadon, egy öntödei műszakvezető. „Azt üvöltötte: »Hagyd már abba! Úgyis meg fogok halni attól, amit csinálsz, csak ölj meg!«”

„Amikor befejezték, nevettek, és az utolsó fejbe lőtte” – mondta.

Saadon elmondta, hogy szemtanúja volt a szörnyű tettnek, miután áthúzta rajta egy megölt nő holttestét, akit szintén fejbe lőttek – és a vérét magára kente, így úgy tűnt, hogy ő is meghalt.

Saadon elmondta, hogy végül csatlakozott másokhoz, akik elmenekültek a helyszínről, és fák és bokrok között rejtőztek el. Ekkor szemtanúja volt annak, hogy két másik Hamász fegyveres megtámad egy másik fiatal nőt, aki a vetkőztetés ellen küzdött, mondta.

„A földre dobták, az egyik terrorista pedig fogott egy lapátot, és lefejezte” – mondta Saadon a brit hírportálnak.

Saadon története egy újabb tanúvallomás a Hamász ellen, amely azzal vádolja a terrorista csoportot, hogy tömeges nemi erőszakot szervezett az október 7-i támadás során, amely több mint 1,200 halottat hagyott maga után Izraelben. A Hamász tagadta a szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat, bár az Izraeli Védelmi Erők forrásai azt állítják, hogy az elfogott terroristák azt mondták, hogy

Míg az állítólagos szexuális támadások kivizsgálását kezdetben akadályozta a fizikai bizonyítékok hiánya, mivel a túlélők ellen nem követtek el nemi erőszakot, a hatóságok az elmúlt hetekben kezdtek tisztább képet kapni a borzalmakról, beleértve a nemi erőszakot is.

Az izraeli törvényszéki csoportok, akik megvizsgálták a halottak testét, azt mondták, hogy több jelét találták az áldozatok által elszenvedett nemi erőszaknak, kínzásnak és más atrocitásoknak. Több mint 1,500 szívszorító jelentés is született.

- mondta Shari nevű önkéntes munkás a sura katonai hullaházban a Washington Postnak. Shari, egy 60 éves jeruzsálemi építész azt mondta, hogy a mészárlás helyszínéről származó hullazsákok kinyitása túl traumatikus volt. „Mindannyian fiatal nők voltak. A legtöbben kis ruhában vagy szétszaggatott ruhában, testük véres volt, különösen a fehérneműjük körül, és néhány nőt sokszor arcon lőttek, mintha meg akarták volna csonkítani őket” - mondta. „Arcuk elgyötört volt, és gyakran ökölbe szorították a kezüket, amikor meghaltak.

A tisztviselők megjegyezték, hogy a surába érkezett holttestek némelyike olyan súlyosan meg volt csonkítva, hogy lehetetlen volt bizonyítékokat gyűjteni szexuális zaklatásról.

A ZAKA mentőszolgálat magas rangú tagja, Haim Outmezgine, azt mondta, hogy a Hamász bűncselekményei nyilvánvalóak az elhunyt izraeliek maradványai alapján.

– mondta Outmezgine a terroristákról.

Az izraeli rendőrség jelenleg az október 7-én szexuális támadásokat elkövető Hamász terroristák elleni ügyeket vizsgálja, azzal a céllal, hogy bíróság elé állítsa a fegyvereseket nemi erőszak miatt. A nemi erőszakkal kapcsolatos állítások izraeli kivizsgálásával párhuzamosan az ENSZ, közel nyolc hét hallgatás után, saját vizsgálatot is indított a Hamász által elkövetett szexuális erőszak ügyében.

„Számos beszámoló szól a Hamász október 7-i szörnyű terrorcselekményei során elkövetett szexuális erőszakról, amelyeket szigorúan ki kell vizsgálni és büntetőeljárás alá kell vonni” – nyilatkozta Antonio Guterres ENSZ-főtitkár. „A nemi alapú erőszakot el kell ítélni. Bármikor. Bárhol” – mondta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!