Az első negyed derekán járt a New York Knicks és a Golden State Warriors mérkőzése az NBA-ben, amikor Andrew Wiggins kipasszolta a labdát, Stephen Curry pedig egy rá jellemző dobással, védővel a nyakán süllyesztett egy hárompontost. Csapata aztán beütött egy faultot, majd időt kért óriási ünneplés kezdődött, a New York-iak is felállva tapsolták az ellenfél játékosát.

A 33 éves klasszis irányítónak ugyanis ez volt karrierje során (az alapszakaszban) a 2974. triplája, amivel megdöntötte Ray Allen rekordját. Ezzel ő lett a liga történetének legjobb hármasdobója, ráadásul míg Allen 1300 mérkőzés alatt állította fel a korábbi rekordot, Currynek elég volt ehhez 789 összecsapás is.

Ray Allen természetesen ott volt a pálya szélén, az első között gratulált a Golden State irányítójának, miközben az egyik szakkommentátor a szintén kiváló egykori triplázó, az örökrangsorban harmadik Reggie Miller volt, össze is álltak később egy közös fotóra.

"Soha nem akartam magamat a valaha volt legjobb dobónak hívni - eddig a rekordig. Most már nyugodtan mondom" - nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Curry.

A mérkőzést egyébként a Golden State nyerte 105-96-ra, Stephen Currynek önmagához képest nem volt kiemelkedően jó meccse, 14 triplát dobott rá, ebből csak öt ment be (kettő kellett az új csúcshoz, már 2977-nél tart összesen), 22 ponttal zárt. Korábban ő maga és az edzője is azt mondta, jó lenne túlesni ezen a rekorddöntésen, mert kissé már rossz irányba kezdte vinni annak hajszolása az irányító és a csapat játékát is.

Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Emblematikus, hogy a Madison Square Gardenben, a Knicks otthonában történt mindez, és nem feltétlen amiatt, mert ez a világ legismertebb sportcsarnoka. Curry karrierje elején rengeteget volt sérült, ám 2013-ban épp az MSG-ben dobott 54 pontot és jelentkezett be a szupersztárstátuszra. Azóta háromszoros bajnok, kétszer a szezon legértékesebb játékosának választották, kétszer pedig ő lett a pontkirály.

NBA, alapszakasz

New York Knicks-Golden State Warriors 96-105
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 131-129 - hosszabbítás után
Portland Trail Blazers-Phoenix Suns 107-111 - hosszabbítás után

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!