Súlyos titkokat rejtegetett a látszatra a mormon hit szellemiségében élő 45 éves James Toliver Craig: a nagycsaládos coloradói férfi szeretőket tartott és tetemes adósságot halmozott fel, félresiklott életét pedig felesége megölésével kívánta „orvosolni”.


Első pillantásra akár az amerikai álom megtestesítőjének is tűnhetett a Colorado államban lévő Aurorában élő nyolcfős mormon család. Ám történetük a kettős életet élő apa miatt rémálomba fordult, a hatóságok pedig megvádolták a családfőt felesége meggyilkolásával.

Az esetet bemutató Independent-riportból kiderült, James Toliver Craig és felesége, Angela 22 éve házasok voltak, aktívan részt vállaltak a helyi mormon közösség életében, hat gyermeküket keresztényi szellemben nevelték.

Az asszonyt a hónap elején többször is kórházba kellett szállítani súlyos rosszullétei miatt, majd miután a szervezete végleg összeomlott és beállt nála az agyhalál, lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. A rendőrség nyomozást indított, és több bizonyíték is azt mutatja, hogy a 43 éves Angelát a fogorvosként praktizáló James mérgezhette meg, aki így kívánta lezárni a házasságát.

Az emberre halálos veszélyt jelentő fehér port véletlenül megtalálta a rendelő egyik munkatársa, aki hallott Angela súlyos állapotáról, és gyanússá vált számára, hogy a nő tünetei olyanok, mint amiket a kálium-cianid-mérgezés okoz. Értesítette a rendőrséget, a hatóságok pedig házkutatást tartottak a Craig család otthonában, ahol terhelő bizonyítékokat foglaltak le. A férjet letartóztatták, és az is kiderült, hogy James pár nappal a kálium-cianid beszerzése előtt arzént is rendelhetett az otthonukba.

A férfi vallomásában azzal védekezett, hogy miután 2022 decemberében közölte a feleségével, hogy el szeretne válni tőle, Angela öngyilkos akart lenni, és az ő kérésére rendelte a mérget. Hozzátette, bízott benne, hogy a nő meggondolja magát, nem akarta a halálát.

Azóta kiderült,

Mindezt tetézte, hogy a 45 éves férfi rossz kriptovaluta- és piramisjáték-befektetései, illetve szerencsejáték-tartozásai miatt mintegy kétmillió dolláros (átszámítva közel 700 millió forintos) adósságot halmozott fel, ráadásul a fogorvosi rendelője is jelentős veszteséget termelt havi szinten. Felesége mindig megbocsátott neki. Ugyanakkor Angelának három értékes életbiztosítása volt, ami valószínűleg közrejátszott James gyilkos elhatározásában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!