Szexsztrájkra szólított fel Alyssa Milano amerikai színésznő, tiltakozva a Georgia államban elfogadott abortuszszigorítás ellen - számol be az ABC News.


Eltörlik a reproduktív jogainkat. Amíg nincs jogi fennhatóságunk a saját testünk felett, nem kockáztathatjuk a terhességet - közölte a Twitteren, felszólítva a nőket, hogy csatlakozzanak hozzá, és ne szexeljenek addig, amíg vissza nem kapják a testük feletti önrendelkezést.

Our reproductive rights are being erased.

Until women have legal control over our own bodies we just cannot risk pregnancy.

JOIN ME by not having sex until we get bodily autonomy back.

I'm calling for a #SexStrike. Pass it on. pic.twitter.com/uOgN4FKwpg

- Alyssa Milano (@Alyssa_Milano) May 11, 2019

Szombat délutánra a szexsztrájk és Alyssa Milano bekerült a legtöbbeket foglalkoztató tíz téma közé a Twitteren.

Brian Kemp, Georgia állam kormányzója a héten aláírta Amerika egyik legszigorúbb abortusztörvényét. A jogszabály megtiltja az abortuszt attól kezdve, hogy érzékelhető a magzat szívverése, ami már a terhesség hatodik hetétől fennállhat. A törvényt egyébként jogi úton támadják, és minden bizonnyal a Legfelsőbb Bíróságon fog kikötni.

Az ABC News megjegyzi, hogy önrendelkezéspártiak is bírálták Milano felhívását: a szexsztrájk szerintük abból az ósdi és abszurd nézőpontból indul ki, hogy a szex olyasmi, amit a férfiak akarnak és a nőknek kell biztosítani számukra. (Fotó: Europress - Jesse Grant/Getty Images for A E Networks /AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!