A szobanövények jelentősen javítják a levegő minőségét, és ezáltal elősegítik a relaxációt, illetve az álomba merülést. Persze nem mindegy, mely növényeket telepíted a hálószobádba, egy infografika segít most ebben is.

Nehezen tudsz jól aludni, nem pihensz eleget, éjszaka is folyamatosan gondolkodsz? Nem vagy egyedül. A felnőttek körülbelül 30%-a számol be arról, hogy problémája van az alvással, nem alszik eleget vagy inszomniában szenved.

Az alváshiány nemcsak rendkívül idegesítő és fárasztó, sajnos komoly egészségügyi kockázatokkal is jár: a csökkent termelékenységtől és rossz hangulattól kezdve az olyan krónikus betegségeken át, mint például a cukorbetegség, a szívbetegség és az elhízás.

Szerencsére ha ilyen problémával küzdesz, van egy olyan egyszerű megoldás, amire talán még nem is gondoltál: szobanövények. Ezek a számunkra oly kedves otthoni kiegészítők ugyanis bizonyítottan és jelentősen javítják a levegő minőségét, és ezáltal elősegítik a relaxációt, illetve az álomba merülést, így ideális lakói lehetnek hálószobádnak, nappalidnak, vagy akár bármely olyan helyiségednek, ahol a levegő minősége kifogásolható.

Sőt, ahogy azt majd lejjebb a DiMolnar által készített tartalom is mutatja, a NASA nem is olyan régen egy rendkívül átfogó kutatást végzett annak kiderítésére, hogy a szobanövények valóban ilyen pozitív hatásokkal bírnak-e, hiszen ebben az esetben használhatóvá válnak az űrkutatásban és az űrhajók belsejében is — a kutatás pedig megállapította, hogy egyes növények bizony hatékonyan távolítják el a levegőből az olyan káros méreganyagokat, mint a benzol, a formaldehid és a triklór-etilén.

Kijelenthetjük, hogy hasonló mértékben segítik az alvást, mint például az esti könyvolvasás, de sajnos míg az olvasmányok — hiába készülnek fából — nem tisztítják a levegőt, addig a szobanövények igen!

Ha ezeket a növényeket használod a hálószobádban, nemcsak a levegő minőségét és a helyiség esztétikáját javítod, hanem egy komoly lépést is teszel az egészségesebb, pihentetőbb alvás felé is. Ez pedig hatással lesz az általános egészségedre is — nem hiába sorolják a pihenést, a regenerálódást és az alvást a legkritikusabb egészséget befolyásoló tényezők közé, a mozgással és a táplálkozással együtt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!