A szakember szerint egyre kevésbé vonzó a turizmus és a vendéglátás a fiatal munkavállalók számára.


Elkezdődött a toborzás a Balatonnál az idei szezonra, továbbra is sok százezres "álomfizetésekkel" csábítják a dolgozókat a cégek, azonban ennek ellenére idén is munkaerőhiányra lehet számítani - írja a Pénzcentrum a Turizmus Konjunktúra Index friss jelentése alapján.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a portálnak megerősítette azokat az információkat, hogy milliókat is meg lehet keresni egy szezon alatt a Balatonnál, azonban ehhez 10-12 órázni kell, amelyet nem mindenki bír ki. Véleménye szerint csak azok mondják, hogy a semmiért kapják az idénymunkások ezeket a komoly béreket, akik még soha nem dolgoztak ilyen helyen.

Gyurácz Tibor, a Humán Centrum szakértője idén enyhébb munkaerőhiányra számít, mint tavaly, ami többek között annak köszönhető, hogy sok szolgáltató esett ki a rendszerből. Sok munkaadó ráadásul már a dolgozók szállását és étkezését is állja. Tapasztalata szerint a nagy pénzeket a szakképzett, rutinos munkavállalók vihetik haza, amire példaként említette a szakácsokat, akiket idénymunkára nagyon nehéz találni.

Azokhoz a vállalkozásokhoz azonban idén is visszatérnek majd a munkavállalók a nyári szezonra, akik eddig is rendesen bántak a munkaerővel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!