Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A kínai orvoslás szerint könnyen kiolvasható, hogy a szervezetedben hol van probléma, mindössze csak ki kell derítened, hogy az éjszaka folyamán hány óra körül kínoz az álmatlanság. Ismerd meg a tested és lelked működését!

Nem tudsz elaludni 21:00-22:00 óra között

Ha csak nem vagy bagoly típusú személyiség, akkor könnyen előfordulhat, hogy már alszol ebben az órában. Viszont, ha nem tudsz elaludni, csak nyugtalanul forgolódsz, a kínai medicina szerint a stressz, szorongás miatt van ez. Segítségedre lehet a meditáció, a jóga Nidra, amely nem csak a testet, de az elmét is pihenteti.

Felébredsz 23:00-1:00 óra között

Valószínű valamilyen érzelmi csalódás gyötör. A kínai orvoslás szerint ebben az időszakban az epehólyag aktivitása zavarhatja az alvást. A fokozott epeműködést pedig az érzelmek aktivitása, a önbizalom hiánya, a félelem, szorongás is kiválthatja. A máj a szervezéséért, tervezéséért felelős, az epe a teljesítésért és az ítélkezésért. A kínai orvoslás szerint ez a mantra rendszeres gyakorlása a segítségedre lehet: "Megbocsátok és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok."

Felébredsz 1:00 - 3:00 óra között

Dühös vagy valamire. Az elfojtott harag rossz hatással van a máj működésére. Felborítja az energetikai háztartását, ezért nem nem tudsz aludni ebben az időszakban. A májproblémákat a düh és az agresszió idézi elő. Egy pohár tiszta víz és a meditáció csodákra képes, segít megszabadulni a testi és lelki toxinoktól.

Felébredsz 3:00-5:00 között

Ebben az időszakban, ha nem tudsz aludni, azt jelenti, hogy a természetfeletti erők üzenni akarnak neked valamit. Légy figyelmes, mert útmutató jeleket kaphatsz. A kínai orvoslás szerint ez az időszak a tüdő, a szomorúság, a depresszió ideje. Lehetséges, hogy újra kellene értékelned az életed, ha kétségbeesett, pesszimista, borúlátó vagy. A meditáció és a tudatos légzés a segítségedre lehet.

Felébredsz 5:00-7:00 között

Ebben az időszakban a bélproblémákkal, és az érzelmi zavarokkal kapcsolatos problémák akadályozhatják az alvásod. Az érzelmi egyensúlyhiány a vastagbélproblémákkal függ össze, és mindez a negatív érzelmek felhalmozódásából alakulhat ki. A kínaiak szerint a bél-, és emésztési problémáktól csak úgy lehet megszabadulni, ha kiiktatjuk az életünkből a negatív érzelmeket. A jobb alvás érdekében érdemes nyújtógyakorlatokat végezni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!