Hailey szülei hazavitték a sürgősségiről a lányukat, azonban másnap reggel már nem élt.

Egy 22 hónapos kisgyermek alig néhány órával azután halt meg, hogy az angliai kórház sürgősségi osztályáról hazaküldték őt. Hailey Thompson szüleinek azt mondták, hogy csak adjanak neki lázcsillapítót - írja a Daily Mail.

Hailey az ünnepek előtt súlyosan megbetegedett, ezért szülei vizsgálatra vitték. A Wigan Infirmary angliai kórházban december 18-án diagnosztizáltak vírust a kislánynál. Ez volt a kórház legforgalmasabb vasárnapja, és egy kritikus balesetet is el kellett látniuk, ezért Haileyt hazaküldték a sürgősségi osztályról.

Szülei a 32 éves Kris Thompson és a 35 éves Iboyla Adam azt az utasítást kapták, hogy adjanak a kislánynak paracetamol tartalmú lázcsillapítót és sok folyadékot. A szülők követték az előírtakat, másnap korán reggel azonban Hailey nem reagált semmire. Apukája megkezdte az újraélesztést, de már késő volt.

Kris Thompson most válaszokat akar, hiszen nem fér a fejébe, hogyan halhat meg egy egészséges baba álmában.

- mondta az apuka.

Először december elején jártak orvosnál a kislánnyal, amikor köhögött és folyt az orra. Nem vizsgálták meg skarlátra vagy Covidra azonban. Felírtak egy antibiotikumot, viszont ez allergiás reakciót váltott ki nála, így abbahagyták szedését. A szülők egy héttel később egy másik időponton már azt a választ kapták, hogy Hailey-nek antibiotikumok helyett lázcsillapítóra (paracetamolra) van szüksége, mivel vírusfertőzésről van szó.

Az orvos megvizsgálta Hailey vérnyomását, majd azzal hazaküldte a családot, hogy adjanak a lánynak sok folyadékot és lázcsillapítót, ha pedig három napon belül nem javulna az állapota, hozzák vissza a sürgősségire. Másnap reggelre azonban Hailey már nem élt.

A rendőrség továbbította a részleteket a halottkémnek, azonban a boncolást csak holnap lehet elvégezni, így a házaspárnak pusztító várakozással kell szembenéznie, amíg választ kaphat Hailey halálával kapcsolatban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!