Nem elég, hogy bírja a hideget és a távoli helyet, számos feladatkörhöz is értenie kell. Az biztos, hogy utakozni nem fog, mert a napi munkák mellett látogatókra is számíthat.


Különleges helyen, különleges körülmények között szeretnél élni és dolgozni? Bírod és szereted a sokszínű munkát? Nem okoz gondot a hideg és extrém időjárás sem? Akkor neked találták ki ezt az állást. Igaz, szinte a világ végén van, de vélhetően nagyon kreatív és kihívásokkal teli lehet a munkakör - ez derül ki a careers.ukaht.org oldalon közzétett álláshirdetésből.

A Port Lockroy lévő üzletbe keresnek ugyanis egy alkalmas munkatársat. A Graham-földön, az Antarktisz nyugati nyúlványánál lévő sziget egyik védett öblében található a hely. Az Egyesült Királyság a második világháború idején hozott létre itt egy bázist, akkor katonai feladatok ellátására. Ám azóta megüresedett, majd látogatóközpont lett belőle, ahol évente akár 16 ezer turista is megfordul.

A forgalom ellátását segítő jótékonysági szervezetnek is van itt egy adományboltja. Ehhez, valamint az antarktiszi terület postájának vezetésére keresnek most egy alkalmas embert. A munkakörbe tartozik a 4-5 fős csapat vezetése, az épületek karbantartása, az élővilág megfigyelése is. Törődnie kell az üzlet menedzselésével, az árukészlet feltöltésével, a könyveléssel és az elemzéssel. A postán bélyegeket árulnak, csomagokat rendszereznek, leveleket dolgoznak fel. Mindehhez fizikailag is fittnek, rugalmasnak kell lenni. Tilos a dohányzás is, és bírni kell a távollétet a megszokott környezettől, családtól. Ugyanakkor a kollégákkal és a vendégekkel figyelmes és segítő.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!