Alfie Steelere a fürdőkádban találtak rá. A testén 50 különböző sérülést fedeztek fel a rendőrök.


Már hónapokkal azelőtt is komolyan aggódtak a tanárok Alfie Steele-ért, hogy a kisfiút holtan találták az otthoni fürdőkádban, írja a Mirror. A droitwich-i gyereket feltehetően 35 éves anyukája, Carla Scott és 41 éves élettársa, Dirk Howell kínozták meg, mielőtt halálra verték két évvel ezelőtt.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy az anya dühös lett, amikor négy hónappal a fia halála előtt a gyermekvédelem az iskola által jelentett aggályokkal kapcsolatban kereste fel. A tanárok azután fejezték ki aggodalmukat, hogy Alfie az iskolában „állandóan éhes volt”.

Az egyik szociális munkás azt javasolta az anyának, hogy adjon több reggelit a gyereknek. Az asszony erre azt reagálta, hogy Alfie az a típus, aki mindent megeszik, ami csak a szeme elé kerül.

A családdal már korábban is voltak gondok: 2019-ben azt szerették volna, ha a nő élettársa is részt vesz a gyermekvédelem látogatásán, de a férfinak ehhez hallhatóan semmi kedve nem volt.

A csetepaté végén a férfi közölte, hogy ezzel lezártnak tekinti a kapcsolatukat.

A gyermekvédelem később kikötötte, hogy a férfi nem érintkezhet felügyelet nélkül a gyerekkel, és éjszakára sem maradhat a házban, amibe a nő beleegyezett. 2020 márciusában a helyzet odáig fajult, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy elveszik Scottól a gyerek felügyeleti jogát. Végül ezt elvetették, mert úgy ítélték meg, hogy a helyzet nem olyan súlyos.

2020 tavaszán akkor vita szűrődött ki a házból a gyerek jajveszékelése mellett, hogy a szomszéd a családra hívta a rendőrséget. Amikor azonban a rendőrök kiérkeztek, a kisfiú az ágyában aludt.

A férfi és a nő tagadja, hogy megölték volna a kisfiút. A tárgyalás még nem ért véget.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!