A leköszönő fideszes polgármester a ciklusa utolsó közgyűlésén módosítaná többek között az önkormányzat szervezési és működési szabályzatát. A megválasztott ellenzéki polgármester szerint így csökkentenék a mozgásterét pénzügyi kérdésekben.


Kiüríti Győr kasszáját a Fidesz-frakció – Pintér Bence, Győr következő polgármestere ezzel kezdett bele abba, a leköszönő polgármestert vádló felsorolásba Facebook-oldalán, amely végén a keddi önkormányzati közgyűlésre hívta követőit. Pintérnek sikerült is mozgósítania a támogatóit a Telex cikke szerint. A lap azt írja:

Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért) többek között azt írta korábbi posztjában, hogy a fideszes Dézsi Csaba András

  • 210 négyzetméteres „luxus frakcióiroda kialakítását akarja” a Polgármesteri Hivatalban, a Fidesz frakciója számára;
  • újabb 41 millióért rendelne egy harmadik szobrot is ugyanattól a szobrásztól, Lebó Ferenctől, aki így összesen már 171 milliónyi megrendelést kapna Dézsitől;
  • Pinnyéden annak ellenére minősíttetne belterületté telkeket, hogy már most sem elégséges a városrész ellátása közművekkel, Dézsi saját lakókörnyezetében pedig a beépíthetőségre vonatkozó szabályokon változtatna;
  • 0 milliós fejenkénti támogatást adna Dézsi egyes, Pintér által itt nem sorolt alapítványoknak és egyesületeknek, noha eddig összesen költött évi 15 milliót a város a civilek támogatására.

    Ezeket kíséri az szmsz-módosítás, amivel a leendő polgármester szerint a pénzügyi kérdésekben csökkentik majd a jogköreit.

    Pintér szerint ezzel „egyértelműnek tűnik, hogy a káosz és a bosszú a Fidesz győri politikája”. Mivel a fideszes többség mindezt el is tudja fogadni az utolsó közgyűlésen, a győri polgárok segítségét kérte.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!