Az ügyészség ejtette az emberölés vádját az Emmy-díjas amerikai színész ellen, aki 2021 októberében egy kellékfegyverből leadott lövéssel megölt egy operatőrt a Rust című film forgatásán.


Az elmúlt időszakban új tényekre derült fény a tragikus forgatási baleset ügyében, ezek további vizsgálatot igényelnek, ezért két héttel a tárgyalás megkezdése előtt ejtették az Alec Baldwinnal szembeni büntetőjogi vádakat.

A 65 éves színésznek május 3-án kellett volna bíróság elé állnia előzetes meghallgatásra, azonban az új-mexikói ügyészség közleménye szerint egyelőre visszavonták a kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés vádját ellene – írja a BBC. Hozzátették,

Azonban az ügyészség birtokába olyan új információk és tények jutottak, amik további vizsgálatot és törvényszéki elemzést igényelnek.

Mint ismert, 2021 októberében egy, az új-mexikói Santa Fe melletti farmon zajló filmforgatáson a Baldwin által használt kellékfegyverből kilőtt éles golyó megölte a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítve Joel Souza rendezőt. Az ügyészség kétrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a veterán színész, valamint a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed ellen. Mindketten tagadták az ellenük felhozott vádakat, Baldwin egyenesen azt állította, ő maga meg sem húzta a kellékpisztoly ravaszát.

Mindenesetre Baldwin ellen egyelőre ejtették a vádakat, azonban Gutierrez-Reeddel szemben nem. A fegyvermester ügyvédje azt mondta, reményeik szerint Gutierrez-Reedet is fel fogják menteni.

Baldwin ügyvédje szerint a színésznek semmi oka nem volt azt hinni, hogy éles golyó van a fegyverben, vagy bárhol a forgatáson. A produkción dolgozó szakemberekre hagyatkozott, és ők biztosították őt arról, hogy a fegyverben nincs éles lövedék.

A The Guardian szerint ezúttal Montanában zajlanak a felvételek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!