Ahogy azt korábban mi is megírtuk, meghalt Szekó József, Mohács Fidesz-KDNP-s polgármestere, tragikus körülmények között - közölte akkor a Duna-parti város polgármesteri hivatala az MTI-vel. A politikust egy borospincében találták holtan.

Szekó József 1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal. Mivel ő volt a Fidesz jelöltje, így a vele szemben induló ellenzéki Csorbai Ferenc maradt az egyetlen polgármesterjelölt.

A fideszes polgármester halála után aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz mohácsi szervezete

- tudta meg az Index, ám az egyelőre nem világos, pontosan mi célból kezdeményezték a helyiek az akciót. A közlemény szerint mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy „elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint Csorba akár egyetlen szavazattal is polgármester lehet jelen körülmények között, vagyis ha az lesz, akkor pozícióját "etikátlanul szerzi" majd.

A szervezet közölte, az „emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében” kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy „a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék”.

A Fidesz a jogszabályok szerint már nem jelölhet mást, ezért aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, hogy „tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva választhassanak polgármestert”.