A magyar válogatott a 15. helyen zárta a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután 31-30-ra elveszítette a csoportkör zárómeccsét Izland ellen.

Kapcsolódó

Kikapott Izlandtól a kéziválogatott, így kiesett a hazai Európa-bajnokságról

Óriási csatában maradt alul a magyar csapat.

A magyar csapatnak mindenképp pontra lett volna szüksége zárásként, azonban a hajrában több helyzetet is elrontott a válogatottunk, így nem sikerült 31-30-nál az egyenlítés. A csoportriválisok közül a holland válogatott szoros végjátékban egy góllal legyőzte Portugáliát. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha sikerül is 31-31-re feljönnie a mieinknek, akkor is kiestek volna a csoportkörből.

Kapcsolódó

Máthé Dominik: Szégyellem magam

A fiatal kézis kihagyott egy sorsdöntő hetest, de Bodó Richárd szerint a bírók is hoztak pár megkérdőjelezhető döntést a hajrában.

A hat csoport első két-két helyezettje a 12-es középdöntőbe jutott, a harmadikok közül pedig Szerbia és Csehország is a társházigazda előtt végzett.

Ezzel a magyar együttes története legrosszabb pozíciójában zárt, az eddigi legrosszabb szereplés a 2010-es és a 2018-as 14. helyezés volt.

A magyar válogatottat csütörtökön 31-28-ra legyőző hollandok nem visznek pontot a középdöntőbe.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló

B csoport:

Hollandia-Portugália 32-31 (17-13)
Izland-Magyarország 31-30 (17-17)

A végeredmény: 1. Izland 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Magyarország 2, 4. Portugália 0

D csoport (Pozsony):

Fehéroroszország-Ausztria 29-26 (16-16)
Németország-Lengyelország 30-23 (15-12)

A végeredmény: 1. Németország 6 pont, 2. Lengyelország 4, 3. Fehéroroszország 2, 4. Ausztria 0

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!