Akár a kampány közepén is visszahívhatja jelöltjeit az ellenzéki összefogás, ha olyan kompromittáló információk látnak napvilágot róluk, amelyek ezt indokolják – írja a Népszava.

Mint arról beszámoltunk, az ellenzéki pártelnökök idei utolsó egyeztetése után, vasárnap bejelentették, hogy a hat párt közös listán indul a 2022-es választáson.

A megállapodásnak része az is, hogy minden képviselőjelöltet átvilágítanak. Ezzel azokat szeretnék kiszűrni, akiknek korrupciós ügyük volt, összejátszottak a Fidesszel, vagy az emberi méltóságra sértő kijelentéseket tettek.

Legutóbb a szerencsi időközi választáson okozott a fentiek miatt kínos pillanatokat az összellenzék által támogatott jobbikos Bíró László, aki korábban többek között "Judapestnek" nevezte Budapestet.

hirdetés

“Ha az átvilágítás ellenére valakiről a kampány során botrányt okozó információ kerül napvilágra – akár a Fidesz propagandamédiája útján –, akkor az ellenzéki szövetség azonnal lecserélheti a jelöltjét”

– árulta el Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Népszavának. Az átvilágítás konkrét szempontjait egyelőre nem lehet tudni.


hirdetés