A Die Presse szerint Orbán vétókkal zsarolja a NATO-t és az EU-t, emellett jóban van az orosz és a kínai diktátorokkal, és sokat átvéve tőlük illiberális államot épít Magyarországon.


Orbán Viktort sokszor a Kreml trójai falovának nevezik, de ez félrevezető lehet, jó ideje ugyanis a magyar miniszterelnök nyíltan megy szembe az unióval – írta a Die Presse.

A Szuverenitásvédelmi Törvény és Hatóság tervét akár a Kremlben is kifőzhették volna, idézte a hvg.hu is az osztrák lapot, amely szerint, Orbán Viktor egyre nyíltabban közeledik Vlagyimir Putyinhoz, ez pedig azt jelzi, hogy az EU szervezetileg gyenge – írja Jürgen Streihammer a lapban.

A nyílt szmebenállás mellett Orbán most már jó ideje orosz és kínai mintára illiberális demokráciát épít Magyarországon, valamint megemlíti a lap azt is, hogy az ukrajnai háborút az orosz propagandának megfelelően a magyar kormányfő többször is „különleges katonai műveletnek” nevezte.

Oroszország már csak Magyarországgal kommunikál rendszeresen, hiszen gyakoriak a magyar-orosz egyeztetések, ráadásul az energiaválság dacára Magyarország továbbra is az orosz gázra épít, és kevés jele van annak, hogy leválnának róla. A kínai kommunista diktatúra pedig a jelek szerint önti a pénzt a magyar gazdaságba.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!