Szakál Attila elmondása szerint kezdetben még kevesebbet is keresett, mint Magyarországon, hat hónap alatt azonban megduplázta a nettó bérét.


Tanúságos beszélgetés zajlott le csütörtökön az RTL Reggeli című műsorában. A két műsorvezető, Peller Anna és Papp Gergely, egy Németországban élő magyar targoncással, Szakál Attilával diskuráltak, többek között arról, hogy mennyit keres most, illetve, hogy mennyit tudnak félretenni havonta.

A beszélgetésben Attila elmondta, hogy korábban

Kezdetben mindössze nettó 910 eurót keresett, vagyis átszámítva körülbelül 340 ezer forintot, ami még kevesebb is volt, mint a korábbi magyarországi fizetése.

Azóta azonban ez megváltozott, és hat hónap után már a dupláját kereste ennek az összegnek. Így a feleségének már elég részmunkaidőben dolgozni a két gyerekük mellett. Elmondása szerint pedig ebből már félre is tudnak tenni havonta 500-1800 eurót - ez átszámítva 200-700 ezer forintnak felel meg.

Arra a kérdésre, hogy mindent egybe véve tervezik-e, hogy Németországban maradnak a következő években, Attila azt mondta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!