Szelektíven gyűjtitek a szemetet? Saját komposztálótok van? Az E.ON Hungária Csoport Magyarország legizgalmasabb iskolai és óvodai fenntarthatósági programjait keresi! A jelentkezéseket május 1-ig várják.


Az E.ON Hungária meggyőződése, hogy a fenntartható jövő megteremtésében kulcsszerepe van az új generációnak. A vállalatcsoport ezért hozta létre a Föld bajnokai pályázatot, mellyel

Olyan megoldásokat, új és már zajló programokat, közösségi megmozdulásokat keresnek, ahol a gyermekek és tanárok/egyéb munkavállalók/szülők együtt dolgoznak környezeti fenntarthatóság témában és a közös munka és élmény hozzájárul a gyerekek oktatásához és neveléséhez. A díjjal pedig lehetőség nyílna ezeknek a fenntartására vagy továbbfejlesztésére. A pályázatra diákokból, tanárokból vagy akár szülőkből álló iskolai és óvodai közösségek jelentkezését várják!

Az E.ON a Föld bajnokai pályázatokat

A legjobb programok megvalósítását összesen 25 millió forinttal támogatja az energiavállalat,

A részletes pályázati kiírást és pályázati lapot a Föld bajnokai oldalon találhatjátok meg. A pályázatokat május 1-ig lehet beküldeni az [email protected] e-mail címre.

A beérkező pályázatokat öttagú zsűri bírálja el. A zsűriben Guntram Würzberg, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgatója mellett olyan, - a fenntarthatósághoz és energetikához kapcsolódó – szakemberek és közéleti szereplők foglalnak helyet, mint Ürge-Vorsatz Diána fizikus, az ENSZ klímajelentéseket készítő testületének alelnöke, Kump Edina, környezetkutató, a Körforrás szakmai vezetője és alapítója, Szomolányi Katalin, fenntarthatósági szakértő, a Planet Fanatics alapítója és Pokorny Lia színésznő, a Holnapra is marad című fenntarthatósági szemléletű receptgyűjtemény szerzője.

A zsűri mellett a közönségnek is fontos szerep jut az iskolák és óvodák pályázatainak értékelésében, hiszen a közönség szavazatai alapján is be lehet majd jutni a győztes kezdeményezések közé. A díjakat az E.ON A Föld bajnokai gála keretében adja át. A nyertes pályaművekről a programot bemutató rövid, inspiráló kisfilmek is készülnek, hogy a jó gyakorlatokat minél többen megismerhessék.

VIDEÓ: Pályázzatok és legyetek ti a Föld bajnokai!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!