A gyerek szerint két edző is jelen volt, akiknek látni kellett, hogy nem bírja az ütéseket. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.


Agyrázkódásig vert egy 32 éves ökölvívó egy 14 éves fiút Szombathelyi Haladás edzésén. Az esetről a gyerek apja számolt be a Nyugat.hu-nak.

Elmondása szerint a fia csak a harmadik edzésén vett részt, amikor egy tapasztalt, versenyzői múlttal is rendelkező ökölvívó kihívta őt bokszolni.

A fiú nem mert nemet mondani, felment a szorítóba. A gyakorláson két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető.

A fiatal félve, fejvédő nélkül ment fel a szorítóba, ahol agyba-főbe verte őt 32 éves ellenfele. Az egyik fejére mért ütéstől a gyerek pár másodpercre eszméletét vesztette. A kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, baj van. Utána még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője, ekkor tudta levenni a kesztyűjét és kimenekült a ringből.

A gyerek csak azután mondta el a történteket, miután otthon nagyon szédült és többször hányt is. Ezután a szülei bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára, ahol megállapították, hogy az agyrázkódása van.

Azután feljelentést tettek,

Az apa szerint a fiú még napokkal utána is hányt és szédült. Mint mondta, a Haladástól azóta sem érdeklődtek a fia állapotáról és nem is kértek elnézést tőlük. A nyugat.hu az ügyben megkereste az egyesületet is, de nem kaptak válaszokat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!