15,4 százalékos emelésre számíthatnak a vodafone-osok a tavasztól. A flottás ügyfelek még ennél is rosszabbul járnak.


A hét elején a Telekom bejelentette, hogy március 1-től 15 százalékos „éves inflációkövető díjkorrekciót” hajt végre. Szerda óta már az sem titok, hogy a Vodafone felhasználói valamivel még ennél is nagyobb drágulásra készülhetnek:

„A Vodafone Magyarország 2024-ben automatikusan életbe lépő, fogyasztói árindexen alapuló inflációkövető díjkorrekciója 22,01%-ban kerülne megállapításra. Az elmúlt hónapokban bekövetkezett kedvező gazdasági változások, az inflációs ráta csökkenése miatt, és az ügyfelek anyagi terheinek mérséklése érdekében kedvezményt biztosítunk a díjkorrekció mértékét illetően. Így 22,01% helyett 15,4%-os díjkorrekciót fogunk alkalmazni 2024. március 1-től a publikus tarifáinkat használó lakossági és és üzleti ügyfelek havi előfizetési díjainak esetében” – olvasható a szolgáltató honlapján.

A Vodafone meg is indokolja a 15,4 százalékos áremelést: „A 15,4%-os árváltozás megállapításakor az elsődleges szempontunk az volt, hogy találjunk egy olyan megoldást, amellyel az ügyfeleink érdekeit is támogatjuk, azonban fedezni tudjuk azokat a költséges fejlesztéseket és bővítéseket, amelyek a szolgáltatás fenntartásához szükségesek”.

A flottás ügyfelek azonban még ennél is rosszabbul járnak márciustól, mert az p esetükben a „díjkorrekció a KSH által mért adatok alapján automatikusan meghatározott 22,01%-os teljes mértékében kerül megállapításra”.

A díjkorrekció részleteit a Vodafone a december 14. és január 7. között elkészült számlákkal együtt küldi ki az ügyfelek részére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!