Számos elméletet lehet olvasni róla a neten, például azt, hogy egy zombiapokalipsztis túlélésére épült. A valódi magyarázat azonban nem ilyen izgalmas.

Van egy apró sziget Izalndtól délre, amely nem akármiről híres: egyetlen ház van rajta, ráadásul a semmi közepén. A takaros kis épülettel talán te is találkozhattál már, hiszen számos mémben szerepelt, mint az a hely, ahová akkor megy el az ember, amikor már mindenből és mindenkiből elege van, és csak nyugalomra vágyik.

De vajon miért áll ott az a ház? - merülhet fel benned is a kérdés. Hiszen a Vestmannaeyjar szigetcsoporthoz tartozó Elliðaey egy elhagyatott sziget, nem él ott senki. Éppen ezért érthetetlen sokak számára, hogy ki és miért épített oda egy házat, amely egyébként teljesen jó állapotban van, akár lakni is lehetne benne.

A valóság azonban ennél sokkal unalmasabbnak tűnhet. A ház a sziget vadászegyesületéhez tartozik, amit a lundavadászoknak építettek az 1950-es években. Nincs benne áram, folyóvíz és beltéri vízvezetékek sem, de van egy esővízgyűjtő rendszerrel működtetett szaunája. Belül egy tágas étkező helyiség, az emeleten pedig egy nagy szoba található számos egyszemélyes ággyal.

Egy népszerű youtuber tavaly látogatta meg a házat, le is videózta, milyen belülről. (5:15-től kezdődik a bemutatás)

A sziget természetvédelmi és védett terület, mivel több tengeri madár fontos fészkelőhelye. Turisták is gyakran látogatnak ide a páratlan látványért és a különleges atmoszféráért. A tengeri madarakon kívül például birkák és fókák is élnek itt.

Elliðaey egyébként nem mindig volt elhagyatott.

Az 1930-as években azonban minden korábbi lakó elhagyta a szigetet, azóta pedig nem is tartózkodik ott huzamosabb ideig senki.

Forrás: LADBible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!