Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A japán Kane Tanaka neve 2019-ben került be a Guinness Világrekordok könyvébe, ugyanis jelenleg ő Földünk legidősebb embere. Az idős hölgy még a múlt évszázad legelején született, 1903. január 2-án, és idén ünnepelte életének 117-ik születésnapját.

A helyi lapok szerint Tanaka eper és fagylalt társaságában ünnepelte a nem mindennapi születésnapját. A 117 éves hölgy minden egyes reggel pontban 6 órakor kel fel, és napjait leginkább a szépírás és a matematika fortélyainak elsajátításával tölti.

Tanaka egy soktagú család hetedik gyermekeként, koraszülöttként látta meg a napvilágot, majd az akkori szabályok szerint rögtön a 19. születésnapja utáni nap szülei férjhez is adták egy Hideo Tanaka nevezetű úriemberhez.

Tanaka és férje frigyéből összesen négy gyerek született, az ötödik gyermeküket örökbe fogadták. A családot több nagy tragédia is érte, ugyanis a II. Világháború alatt a férje és a legidősebb fia is odaveszett a csatatéren. A megözvegyült Tanaka egy ideig a saját vállán cipelte a családi vállalkozásukat, de 63 évesen úgy döntött nyugdíjba vonul. Tanaka jelenleg 5 unoka boldog nagymamája, és 8 dédunoka dédi mamája.

Annak ellenére, hogy jelen pillanatban Tanaka a világ legidősebb embere, még mindig 5 évvel le van maradva az abszolút csúcstartótól, aki a maga 122 évével a valaha élt legidősebb személy marad a Földön.

Saját bevallása szerint, hosszú életét a családjának, a kiadós alvásnak és a szívében lakozó reménynek köszönheti. 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretné megérni a 120 évet. Tanaka semmilyen különleges étrendet nem követ, gyakran fogyaszt édességeket és az üdítőkre sem mond nemet.

Szerinted mi lehet Tanaka hosszú életének titka? A jó genetika? Vagy valami titkos módszer állhat a dolog mögött?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!