Ez azonban nem legitimálja a „szabálytalan helyzeteket”, hanem annak jele, hogy „Isten mindenkit szívesen lát”, mondja a Vatikán


A római katolikus papok áldást adhatnak az azonos nemű pároknak, mondta a Vatikán Ferenc pápa által jóváhagyott, mérföldkőnek számító döntésében. A The Guardian írta meg, hogy a vatikáni doktrinális hivatal egyik dokumentuma szerint az ilyen áldások nem legitimálják a szabálytalan helyzeteket, hanem annak a jelei lesznek, hogy Isten mindenkit szívesen lát.

A dokumentum szerint a papoknak eseti alapon kell dönteniük, és

A pápa októberben utalt arra, hogy a vatikáni püspöki szinódus kezdetén öt konzervatív bíboros kérdéseire adott válaszában hivatalos változás történt.

Míg az októberi válasz árnyaltabb volt, a hétfői nyolcoldalas dokumentum, amelynek alcíme A lelkipásztori áldások jelentéséről volt, konkrét helyzeteket vázolt fel. Egy 11 oldalas szakasz címe A szabálytalan helyzetben lévő párok és az azonos nemű párok áldása volt.

A katolikus egyház azt tanítja, hogy

2013-as megválasztása óta Ferenc pápa arra törekszik, hogy az 1,3 milliárd tagot számláló egyházat befogadóbbá tegye az LMBTQ+ emberek számára anélkül, hogy megváltoztatná az azonos neműek tevékenységére vonatkozó erkölcsi doktrínát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!