A női gördeszkadöntősöknek ítélte a szakmai zsűri a tokiói olimpia fair play díját.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) pénteki közlése szerint rengeteg jelölés érkezett a felhívásra olimpiai bizottságoktól, nemzetközi sportszövetségektől, versenyzőktől és a szurkolóktól, ezek közül tizenhárom került a szűkített listára.

Ezek között volt az is, amikor Kozák Luca a 100 méteres gátfutás elődöntőjében, melyben nem ért célba, felsegítette felbukó versenytársát. A döntős jelöléseket a Nemzetközi Fair Play Napon, szeptember 7-én hirdette ki a bizottság.

Kapcsolódó

"Ez az, amiről az olimpia szól" - magyar atlétával mutatták be a játékok szellemiségét

Lehet, hogy Kozák Luca nem jutott döntőbe, de sokak szívébe belopta magát.

A szakmai zsűri végül a női gördeszka park versenyszáma döntőseinek ítélte a díjat, akik, nagy esése után, vállukon vitték le a pályáról a világbajnoki címvédő japán Okamoto Miszugut.

A fair play díj nyertesei: a japán Joszozumi Szakura és Hiraki Kokona, a brit Sky Brown, az ausztrál Poppy Olsen, az amerikai Bryce Wettstein, valamint a brazil Dora Varella és Yndiara Asp.

"Gratulálok a gördeszkás versenyzőknek. A fair play díjuk nagyon megérdemelt" - idézte Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét a CIFP közleménye.

"A sport megtanít arra, hogy minden tevékenységünk során a kiválóságra törekedjünk; hogy békében, barátságban éljünk embertársainkkal, tiszteltjük magunkat és másokat, és mindig a fair play szellemiségében éljük az életünket. A sport nemcsak verseny, hanem a sporthoz kapcsolódó értékek közvetítése a világ felé. Ez az, amit mindannyian láthattunk Tokióban a versenypályán".

Nincs sport fair play nélkül, és ez jelent meg Tokióban is számtalan esetben

- mondta Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

"Nagyon hálásak vagyunk, hogy a NOB-bal közösen az olimpiai játékokon ismételten felhívhattuk a versenyzők, a sportvezetők és a közvélemény figyelmét a fair play fontosságára."

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!