Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hétfő éjjel sikerült a tűzoltóknak sikerült megfékezni a párizsi Notre Dame katedrálisban kialakult tüzet.

A kár jelentős, és a katedrális tornya is ledőlt, de Franciaország elnöke, Emmanuel Macron azt mondta, "a legrosszabbat sikerült elkerülni".

Újjáépítjük a Notre Dame székesegyházat - ígérte hétfőn röviddel éjfél előtt a francia elnök a világhírű párizsi katedrálisnál.

"A legrosszabbat elkerültük, még ha csatát még nem is sikerült teljesen megnyerni. A következő órák nehezek lesznek" - tette hozzá Emmanuel Macron. Szólt arról is, hogy az újjáépítéshez nemzetközi adománygyűjtést kezdeményeznek.

A gótikus székesegyházban a kora esti órákban csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A tűzoltóknak az éjszakai órákra sikerült megfékezniük a lángokat, így várhatóan megmenekült az épület szerkezete és a két harangtorony.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szolidaritásáról biztosította a párizsi érseket és a francia katolikus közösséget a Notre Dame székesegyházban kitört tűzvész miatt hétfő este.

"Szolidáris szeretetünkről biztosítjuk Michel Aupetit párizsi érseket és a francia katolikus közösséget" - fogalmazott.

"Hitet teszünk Krisztus irgalmas szeretete mellett, és megvalljuk reményünket, hogy a Mindenható Isten, aki a halálból feltámasztotta Krisztust, a mi közösségeinket is új életre, hitre és szeretetre támasztja" - olvasható a bíboros levelében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!