Esteban Ocon egészen rendhagyó módon szerzett pontot csapatának, az Alpine-nak a Török Nagydíjon. A francia versenyző a tizenkettedik helyről rajtolva ért be tizedikként úgy, hogy

végig ugyanazokon a gumikon vezetett.

Ugyan a szabály szerint két keveréket kell használniuk a versenyzőknek a futamokon, mindez azonban vizes pályára nem érvényes. A mostani mezőnyből is egyedül Sebastian Vettel próbálkozott be a slick gumikkal, de a német ráfaragott és végül csak a tizennyolcadik lett.

Ocon tehát 57 kört tett meg ugyanazon a szett abroncson. Kerékcsere nélkül legutóbb Mika Salo teljesített egy teljes versenyt, még az 1997-es Monacói Nagydíjat, amelyen ötödik lett.

Ocon's tyres after doing a zero-stop race ????????????

???? u/owen1667 @F1Subreddit pic.twitter.com/WDdothNydr

- WTF1 (@wtf1official) October 10, 2021


Óriási szerencséje volt egyébként Esteban Oconnak. Valtteri Bottas a futamgyőzelem mellett a plusz pontot jelentő leggyorsabb körre is ráment a Török Nagydíj legvégén és annyira megtolta a hajrát, hogy az Alpine versenyzője végül kapott egy kört, úgy intették le számára a futamot, pedig, ha még egyszer körbe kellett volna érnie, akkor Antonio Giovinazzi alighanem megelőzte volna.

Még pár kanyar, és biztosan nem szerzünk pontot. A következő körben biztosan defektet kaptam volna

- mondta Ocon a futamot követően, és elnézve az abroncsokról készült képeket, valóban óriásit kockáztattak a csapatával.

Kapcsolódó

Hamilton még a futam után is morgott, amiért a csapata kihívta

Már a Török Nagydíj közben sem tetszett neki a Mercedes stratégiája, hangot is adott ennek.

Bottas mögött a két Red Bull végzett a dobogón, Max Verstappen pedig a maga második, Lewis Hamilton ötödik helyének köszönhetően átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben hat futammal a vége előtt. Hamilton egyébként futam közben és után is háborgott, mert ő sem akart kiállni kerékcserére, de mégis kihívták.

A következő versenyt az Egyesül Államokban rendezik október 24-én.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!