Hszi Csin-ping látogatásának teljes napján a lezárások nemcsak az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek is bosszúságot okozhatnak. A BKK a metrók használatát ajánlja inkább.


A kínai elnök látogatása miatti ideiglenes forgalomkorlátozások és lezárások alaposan felforgatják a főváros tömegközlekedését csütörtökön. A BKK ezért felhívja a figyelmet arra, hogy péntekig hosszabb időt kell szánni a közlekedésre, egyúttal érdemes a megszokottnál korábban útnak indulni. A közlekedési káosz elkerülése érdekében a felszíni járművek helyett inkább az M2-es, M3-as és M4-es metrók használatát ajánlják.

Csütörtökön, azaz május 9-én a Budai Várban forgalomkorlátozás lesz. Emiatt a Budai Vár a Deák Ferenc tér felől a Dísz térig közlekedő 216-os autóbusszal, a Széll Kálmán tér felől a csak Kapisztrán térig közlekedő 16A és 116-os buszokkal érhető el. A 216-os autóbusz forgalmát több esetben is megállíthatják 10-15 percre, hosszabb zárás esetén a járat terelve közlekedik, a Dísz tér helyett a Krisztina térig jár.

A BKK Info térképén a csütörtöki lezárások:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!