Egy focista mindenki felett

Az egy évvel ezelőtti top tízes listát a Business Insidernek köszönhetjük, az oldal ugyanis összegyűjtötte az ötven legtöbb követővel rendelkező fiókot. A lista készítésnél arra figyeltek, hogy csak azokat vegyék bele, amelyek egy személyt takarnak - az Instagramnak magának például jelenleg több mint háromszázmilliós tábora van a platformon, amivel bőven első lehetne, de mivel egy alkalmazásról, nem pedig egy élő emberről van szó, így kimaradt.


Érdekesség, hogy a tízes listára három focista is felkerült, mellettük négy énekesnő, két reality-hős és egyetlen színész látható.

  1. Cristiano Ronaldo: 149 millió,
  2. Selena Gomez: 144 millió,
  3. Ariana Grande: 141 millió,
  4. Dwayne Johnson, azaz a Szikla: 126 millió,
  5. Kim Kardashian: 123 millió,
  6. Kylie Jenner: 122 millió,
  7. Beyoncé: 122 millió,
  8. Taylor Swift: 113 millió,
  9. Neymar: 108 millió,
  10. Lionel Messi: 105 millió követő.

Idén megugrottak a követők

A tízes lista ugyan 2019-ben változott, de csak egészen keveset, legalábbis akkor, ha a szereplőket nézzük. A számokban is inkább csak annyi a különbség, hogy az összes hírességnek jelentős mértékben nőtt a követőtábora. Ronaldót csaknem ötven millióval több ember követi, mióta az olasz Juventus csapatához szerződött, de Messi is belehúzott tavaly óta. A Szikla meg annyi jó filmet csinált ebben az évben, hogy felkúszott a harmadik helyre.

A 2019-ben sokat betegeskedő Selena Gomez mélyrepülése látványos főleg: ugyan gyűjtött követőket, de visszacsúszott a negyedik helyre. Tavalyhoz képest szereplőkben nem, helyezésekben viszont hat pozícióban is változott a toplista, pirossal jelöltük azokat, akik elmozdultak.

  1. Cristiano Ronaldo: 192 millió, 28 százalékos növekedés,
  2. Ariana Grande: 168 millió, 27 százalékos növekedés,
  3. Dwayne Johnson: 164 millió, 30 százalékos növekedés,
  4. Selena Gomez: 163 millió, 13 százalékos növekedés,
  5. Kim Kardashian: 153 millió, 24 százalékos növekedés,
  6. Kylie Jenner: 153 millió, 25 százalékos növekedés,
  7. Lionel Messi: 138 millió, 31 százalékos növekedés,
  8. Beyoncé: 136 millió, 11 százalékos növekedés,
  9. Neymar: 129 millió, 19 százalékos növekedés,
  10. Taylor Swift: 122 millió, 8 százalékos növekedés.

A legjelentősebb ugrás Messihez és a Sziklához kötődik, ők eddigi követőtáboruk számának egyharmadával növekedtek az idén. Ronaldo esetében külön érdekesség, hogy aktuális klubjának, a Juventusnak 34,5 millió követője van az Instán, a portugál játékosnak öt és félszer több. Messinél már nem ennyire látványos a különbség, az ő Barcelonáját 80 millió ember követi, de ő egymaga még így is előz 58 millió követővel. A Paris Saint-Germain marketingesei pedig addig örülhetnek, amíg Neymart a csapatukban tudják, merthogy a brazil négyszer több követővel rendelkezik, mint a saját klubja.

Ha a két év összkülönbségét nézzük, akkor kiderül: a tíz legkövetettebb celeb tizenkét hónap alatt összesen 265 millió új követőt hozott.

Továbbra is tojást kedvelünk

2019-ben népszerű lett egy tojás, amit azért fotóztak le, hogy megdöntsék Kylie Jenner 18,5 millió lájkot érő babafotóját Stormi Websterről. A dolog elég jól futott, mert háromszor annyi, 54 millió lájkkal brutálisan betolakodott a toplista első helyére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

EGG GANG ???? (@world_record_egg) által megosztott bejegyzés, Jan 4., 2019, időpont: 9:05 (PST időzóna szerint)

Jennifer Aniston akár le is taszíthatta volna Jennert a második helyről, merthogy amióta regisztrált a platformra, komoly mennyiségben gyűjti a követőket és a lájkokat. A profilját már 21,6 millió ember követi, míg a Jóbarátokból összeverbuvált csapatfotóját 15 milliónál is többen szívezték be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés, Okt 15., 2019, időpont: 6:03 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram.com/cristiano/jenniferaniston/therock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!