Szentpéteri Eszter, a Tények egyik műsorvezetőjének férje az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója - mutat rá cikkében a hvg.hu.

A TV2 hírműsorának munkatársa egy hosszú bejegyzésben fakadt ki Facebook-oldalán az intézményt érő vádak miatt.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk,

előfordult, hogy órákat kellett várniuk a rákos betegeknek az Országos Onkológiai Intézetben, hogy bejussanak a váróterembe, amit reggel hétig még takarítanak.

Az első betegek már hajnali fél ötkor érkeztek szerdán, azok, akik rendszeresen járnak kezelésekre, pedig már saját sorszámot osztogatnak. Miután bejutnak a váróba reggel hétkor, ezek alapján állnak sorba, hogy bejelentkezzenek az orvosokhoz, vagy átvegyék a leleteiket, amiből megtudják, hogy milyen kezelést kell kapniuk. Majd gyakran újabb több órás várakozás kezdődik.

Az Onkológiai Intézet közleményben reagált az ügyre. Azt írták, minden beteget tájékoztatnak, hogy a betegellátás fél nyolckor kezdődik, a várótermeket pedig hét órakor nyitják, ezért szerintük értelmetlen órákkal előbb érkezni és ez nem róható fel az intézménynek.

Az ombudsman azonban hivatalból vizsgálatot indított az Onkológiai Intézetben tapasztalható állapotok miatt.

Azt is megírtuk, hogy a napokban, hogy a TV2 is helyszíni riportot készített az intézetről, amelyben teljesen más képet festenek a körülményekről. A csatorna szerint

világszínvonalú a fejlettség, mert folyamatosan korszerűsítik a berendezéseket több milliárd forintból, a kezelések pedig a legmodernebb eszközökkel, nyugat-európai körülmények között zajalnak.

A hírműsor egyik műsorvezetője most nyilvános Facebook-posztban osztotta meg saját gondolatait az ügy kapcsán.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>