A vonat ráadásul nem egy sötét alagútban száguldana, hanem üvegablakain keresztül meg lehetne csodálni a tenger élővilágát is.


Több mint 1900 kilométer hosszú vasútvonal építésén dolgoznak Dubajban, mely a tenger alatt haladva kötné össze a várost az indiai Mumbaijal - írja a Unilad. Az elképzelések szerint útközben meg lehetne csodálni a tengeri élővilágot is, vagyis nem egy sötét, a külvilágtól teljesen elzárt alagútban történne az utazás.

A tervek szerint személyszállításon túl a vasútvonal alkalmas lenne víz és olaj szállítására is.

A Dubaj és Mumbai közötti víz alatti vonat ötlete először 2018-ban merült fel. Mostanra úgy tűnik, hogy az eleinte képtelen ötletből nemsokára valóság lehet. Az Egyesült Arab Emírségek már dolgozik a vasút tervrajzán és az ilyen utazáshoz szükséges vonattípuson.

Ha az elképesztően drágának ígérkező vasútvonal létrejön, akkor sem ez lesz az első víz alatti vonat, hiszen az Egyesült Királyságot Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút 1994 óta működik. A Dubaj-Mumbai vonat azonban más lenne, mivel az alagút barátságtalan falai helyett vizuális élményt nyújtana és az utasok az átlátszó ablakok segítségével teljes pompájában csodálhatnák a tengert.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!