A férfi önként nyitott ajtót a rendőröknek. Mint kiderült, pár napja elégetett papírhulladékot dobált ki az ablakán.


A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) közleményében azt írja, hogy nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK segítségét kérték.

A lakás átvizsgálásakor két - vélhetően - gáz-riasztó fegyvert találtak. Az eset során senki nem sérült meg.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az MTI-nek megerősítette, hogy a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi

ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Akkor azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!