Már a tantárgyfelosztás is megvolt és programokat is szerveztek a tanévre.


Nem lesz nappali tagozatos tanítás a Budapest VIII. kerületi Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Bauer Sándor Utcai Tagintézményében, csak a gimnáziumi és a leginkább felnőttoktatás keretében megvalósuló esti általános iskolai oktatás marad meg.

A gond ezzel csak az, hogy ez a tanévnyitó előtti napon derült ki. Addig a diákok és a tanárok is úgy készültek, hogy elindul az iskolaév a szokott módon.

Végül az augusztus 31-i értekezleten derült, ki, hogy a drasztikus létszámcsökkenés miatt az iskolát a tankerület bezárja. Tény, hogy az intézmény folyamatos létszámhiánnyal küzdött, már évek óta nem indult első, második és harmadik évfolyam. Már csak ezért is furcsa, hogy a tankerületi központnak mindez csak közvetlenül a tanítás megkezdése előtt jutott eszébe, noha a tanárok akkorra már két hete dolgoztak az iskola épületében.

A Népszava kérdésére, hogy miért egy nappal a tanévkezdés előtt zárták be az iskolát, a Belső-pesti Tankerületi Központ azt válaszolta,

A felső tagozatosok többségét egy IX. kerületi iskola vette át, azonban a hetedik évfolyamosok részére nem volt szabad hely, így őket más iskolákban „szórták szét”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!