Menesztették Tomaz Kavcicot a szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A sportági szövetség (NZS) honlapjának beszámolója szerint Radenko Mijatovic elnök kijelentette, elsősorban a Nemzetek Ligájában nyújtott gyenge teljesítmény miatt váltak meg a tavaly decemberben kinevezett edzőtől.


Döntésünk nem a nyilvánosság nyomásának következménye. Ha az lenne, akkor már korábban menesztettük volna

- tette hozzá. Külön kiemelte azt is, az edzőváltásnak semmi köze ahhoz, hogy a kapitány egyáltalán nem számított Jan Oblakra, az Atlético Madrid kapusára, aki hivatalosan sérülés miatt nem játszott a nemzeti csapatban.

Soha nem lesz olyan játékos, aki leválthatja a kapitány, Jan soha nem is kért ilyet

- fogalmazott. Az elnök elárulta, közös megegyezéssel bontják fel Kavcic szerződését, ami eredetileg a 2020-as Európa-bajnokság végéig szólt.

Tisztában van vele, hogy az eredmények szerények voltak, a játék pedig nem érte el a kívánt szintet

- magyarázta. A szlovénok egy döntetlen mellett háromszor kikaptak a Nemzetek Ligája C osztályának 3. csoportjában.

Az elnök az új szövetségi kapitány személyéről, illetve a jelöltekről nem beszélt, azonban megjegyezte, igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül megtalálni Kavcic utódját. Az NZS honlapja szerint Mijatovic már találkozott a posztra legesélyesebbnek tartott Matjaz Kekkel, aki 2007 és 2011 között már irányította a válogatottat.

A hír hallatán egyértelműen az ugrott be, hogy a szlovénok legalább léptek, nem úgy mint a német válogatott, ahol a történelmi vb után még mélyebbre süllyedő Joachim Löwnek még mindig van munkája.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!