Bronson Battersby szomszédja azt mondta, látta a kicsit integetni az ablakból., kezében egy ostyával.


A mindössze kétéves Bronsont kiszáradva és éhen halva találták apja, Kenneth Battersby holtteste mellett január 9-én. A 60 éves férfi vélhetően szívrohamot kapott a lincolnshire-i Skegnessben lévő lakásán, karácsony táján, ezután a gyermeke két hétig egyedül maradt a sötétben, nem tudott enni és inni.

A LadBibleírt arról, hogy Cheree Ross, Bronson szomszédja, arról beszélt, ahogyan utoljára látta a kisgyermeket, ami néhány nappal megtalálása előtt történhetett.

A megyei tanács szóvivője megerősítette, hogy egy szociális munkás december 27-én kommunikált az édesapával, és megbeszélt egy látogatást január 2-ra. Amikor nem érkezett válasz, a szociális munkás „más címeken érdeklődött, ahol a gyermek tartózkodhat”, és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Miután egy második, január 4-i be nem jelentett látogatás szintén sikertelen volt,

A szomszéd Cheree Ross, aki talán az utolsó ember, aki látta Bronsont élve, azt mondta, hogy látta a kicsit integetni az ablakból, egy falat rózsaszín ostyával december 26-án. Az asszony elmondása szerint, két órán keresztül állt a kisfiú kedvenc kesztyűjével a kezében az utcán, mikor megtalálták a holttesteket, és várta, hogy kihozzák a gyerek testét a házból.

Bronsont a gyermekjóléti szolgálatok ismerték, a hatóságok körülbelül havonta egyszer látogattak el. Heather Sandy, a Lincolnshire megyei tanács gyermekellátási ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „Tragikus eset volt, és támogatjuk a családot ebben a nehéz időszakban. Jelenleg a partnerügynökségekkel együtt vizsgáljuk az ügyet, hogy jobban megértsük a körülményeket, és várjuk a halottkémi vizsgálat eredményét is.

Pénteken (január 19-én) a lincolnshire-i rendőrség rendőrfőkapitány-helyettese, Julia Debenham elismerte, hogy Bronson és apja, Kenneth halála „érthető módon felkeltette a figyelmet”.

Hozzátette: „Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy ahol aggodalomra okot adó bejelentéseket kapunk gyerekekkel kapcsolatban, megtesszük a szükséges és megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.