A Huffington Post házi szerzője, Dr. Logan Levkoff szexológus írta le saját szülői tapasztalataira is támaszkodva, hogy kell a fiainkat nevelni ahhoz, hogy ne váljanak a nőket lenéző szexuális ragadozókká. Lehet, némelyik tanács kézenfekvőnek tűnik, de a valóság mégis azt mutatja, hogy nem árt ismételgetni őket.

Biztasd a fiaidat, hogy fedezzék fel az érzéseiket – ne csak a dühöt. A fiúknak is szabad sírni.

Add a fiúk értésére, hogy nemcsak a nők vágyhatnak érzelmi kötődésre, törődésre.

Teljesen normális, ha szexre vágysz. A lányok is vágynak rá – amennyiben kölcsönös a dolog.

Hagyd, hogy a fiúk rózsaszínt viseljenek, ha akarnak, vagy kipróbáljanak olyan játékokat és tevékenységeket, amelyekre nem azt írják, hogy „csak fiúknak”, ami amúgy is hülyeség.

Hadd növesszenek hosszú hajat, hadd szálljanak szembe a régóta gondot okozó sztereotípiákkal.

Hadd mondják el a fiúk nekünk, hogy kicsodák, ne legyenek előítéleteink róluk.

Mutasd meg a fiúknak, hogy ne féljenek az erős nőktől és lányoktól, inkább csodálják és tiszteljék őket.

Tanítsd meg a fiúknak, hogy egy partneri kapcsolat sosem rivalizálás. A barátságokban és szerelmekben soha nem lehetnek vesztesek és győztesek.

Bátorítsd a fiaidat, hogy szóljanak fel a tradicionális, férfiakkal kapcsolatos elvárások ellen, ha az iskolában vagy az életben hallják őket.

u

Bátorítsd őket, hogy lépjenek fel az etikátlan viselkedéssel szemben.

Magyarázd el a fiaidnak, hogy nem teszünk megjegyzést mások testére, kivéve, ha valaki kimondottan a véleményedet kéri.

Mondd meg a fiúknak, hogy senki nem akarja a micsodájukat látni, kivéve, ha valaki kimondottan kéri (és kölcsönös az egyetértés).

Mutass példát abban, hogy kell engedélyt kérni. „Megpuszilhatlak?”, „Kölcsönkérhetem a füzetet?” Mindegy, konkrétan mit mondasz, csak tanuljanak meg kérni.

Azt is mutasd meg nekik, hogy kell viselkedni, ha nem kapnak engedélyt. pl. „Semmi baj, megértem.” Vagy akár azt is lehet mondani: „Bosszant, de semmi baj. Jogod van megtagadni a kérést.”

Egyértelműen mutass rá a rossz viselkedésre. A kétértelműség nem segít. Kapcsold be a híradót, mutass rá, hogy ezek a nyilvános viselkedési példák miért elfogadhatatlanok, és ha kell, ismételd meg minden áldott nap.

Képek: Pixabay



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!