Mint azt csütörtökön megírtuk Orbán Viktor 1989-es beszédével kampányolnak a VOLT Fesztiválon. A koncertek közötti szünetekben 7-8 percenként levetített filmben a Nagy Imre újratemetésén elhangzottak részleteivel a rendszerváltás harmincadik évfordulójára emlékeznek.

Pénteken már többen is tiltakoztak, mert szerintük a kormánypropagandának nincs helye egy fesztiválon. NoÁr is bejelentette, hogy bojkottálja a VOLT-ot, és nem megy el a korábban meghirdetett beszélgetésre. A szókimondó színész-rapper-aktivista és csapata egy civil katalizátorokról szóló beszélgetés vendége lett volna a soproni fesztiválon, de az Orbán-beszéd miatt lemondta azt. Azt kérte, hogy: "Álljunk ki együtt a zene és a fesztiválok függetlenségéért". Arra buzdította a résztvevőket, hogy emeljenek szót a fesztiválokon a politikai propaganda ellen, és álljanak ki a propagandamentesség mellett.

A VOLT Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője, Kádár Tamás a hvg.hu-nak azt írta, hogy

szerinte kicsit eltúlzottak a reakciók a videó miatt:

"A Terror Háza Múzeummal van egy együttműködésünk, különböző felületen mi is kommunikáljuk a rendszerváltás 30. évfordulóját, ez a videó az egyik eleme ennek.

Nyilván relatív kevés beleszólásunk van abba, hogy milyen reklámfilmet készítenek, nem tudjuk cenzúrázni őket, ahogy ők sem minket. De nem érzem ezt annyira vészesnek."

Azt is elmondta, hogy a Soundon is vetíteni fogják a reklámfilmet, de a Szigeten nem, ott egy fotókiállítással emlékeznek a rendszerváltás évfordulójára.

"Nem gondolom, hogy ez a videó bárkit meggátol abban, hogy bulizzon. Nem gondolom, hogy egy fesztivál, amely a szabadságról szól, ne emlékezhetne meg arról, hogy 30 éve volt a rendszerváltás. A videóról sokféle vélemény lehet, nekünk ezzel kapcsolatban nincs véleményünk"

- mondta.