A cég nem részletezte, hogy az amerikai elnök mely megnyilvánulásai miatt döntött úgy, hogy többé nem kerülhet az úgynevezett Discover menübe. Így indokoltak:


Nem segítünk felerősíteni azokat a hangokat, amelyek alkalmasak a faji alapú erőszak és igazságtalanság keltésére

- idézte a vállalat közleményét a 444. A cég hozzátette, hogy kiállnak mindazok mellett, akik a békét, a szeretetet, az egyenlőséget és az igazságot keresik Amerikában.

A Snapchatet egyébként Trump másképp használja, mint a Twittert. Előbbinél sokkal kevésbé jelenik meg a legkedvesebb platformján megszokott retorika, nem annyira indulatosak a megnyilvánulások. Ez a fiók elsősorban a kampányüzenetek terjesztésére szolgál.

Brad Parscale, Trump kampányfőnöke szerint a Snapchat a lépésével megpróbál beavatkozni a választások kimenetelébe, mégpedig úgy, hogy a demokrata elnökjelölt, Joe Biden tartalmait előretolja, míg a regnáló elnökét háttérbe szorítja. Ráadásul a "szélsőbalos zavargásokról" bekerülnek videók a promotált tartalmak közé, amivel arra biztatják az embereket, hogy döntsék romba Amerikát - idézi Parscale szavait a Reuters. A techcég szerint viszont a Discover menübe a politikai spektrum egészéből kerülnek be tartalmak. Biden pedig kapott az alkalmon, hogy a Snapchaten közzétett videóban reagáljon, amiben arról beszélt széles mosollyal: büszke arra, hogy bár ő is egy elnökjelölt, mégis fent lehet a platformon.

Nem a Snapchat az egyetlen techcég, amely az elmúlt napokban odalépett Trumpnak, a Twitter a múlt héten nyilvánította megbízhatatlannak az elnök két bejegyzését. Erre a válasz egy elnöki rendelet formájában érkezett: a platformok eddig jogi védelmet élveztek azzal kapcsolatban, hogy mi jelenik meg - moderálatlanul - a felületükön, de Trump szerint, aki cenzúráz, annak nem jár ez a fajta védelem.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Yuri Gripas


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!