Győzelemmel kezdte a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot a magyar női kosárlabda-válogatott, amely Szlovéniát verte 88-84-re a C csoport első fordulójában.


A papíron leggyengébb ellenféllel, a negyedik kalapból kisorsolt Szlovénia ellen kezdett a magyar válogatott a szerbiai Nisben. Az már az első percek alapján kiderült, hogy nem a védekezések játsszák majd a főszerepet, majdnem minden támadás végén esett kosár, így az első negyed után 25-22-re vezetett Szlovénia. A második negyed első felében már 11 pont is volt a szlovén előny, innen sikerült mínusz háromra visszakapaszkodnia Székely Norbert csapatának.

Egy szép kosár Yvonne Turnertől az első játékrészből:

Yvonne Turner with the sweet handles ???????? #EuroBasketWomen #Hungary

???? https://t.co/3pwcEnO2eE pic.twitter.com/HfvOebjOrH

- #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) June 27, 2019

A magyar csapat leginkább a festékből, vagy annak környékéről volt eredményes, miközben a triplák csak nagyon ritkán estek be. Közben a szlovénok időnként tetszetősen járatták a labdát és több fegyverük is volt támadásban, így a harmadik negyed derekén, Teja Oblak triplája után már 14 pont volt a csapatok közt.

A szlovén labdajáratásra egy példa:

???????? @kzs_si = BALL MOVEMENT

???? https://t.co/3pwcEo5DDe@evalisec @tejaoblak3 pic.twitter.com/Ynpc6h9yZC

- #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) June 27, 2019

69-59-es szlovén vezetésről indult a záró negyed, aminek az elején Zele Dorina vezetésével visszakapaszkodtunk mínusz négyre. Tina Jakovina hármasával, majd Sante Evans duplájával került ki a gödörből Szlovénia, de a magyar válogatott nem hagyta lerázni magát, Yvonne Turner két triplájával pedig a vezetést is sikerült átvenni az utolsó másfél percbe lépve (85-83 ide). A szlovén időkérés után Határ Bernadett volt főszerepben, előbb védő oldalon, majd a támadó palánk alatt szerzett fontos lepattanót. Végül 88-84-re nyertünk.

Turner nagyon rákapcsolt a végén:

9PTS in 4MIN!! Yvonne Turner is on ???? #EuroBasketWomen #Hungary @PhoenixMercury
???? https://t.co/3pwcEnO2eE pic.twitter.com/JvBxG5hbdS

- #EuroBasketWomen (@EuroBasketWomen) June 27, 2019

Turner 23, Határ 21, Studer Ágnes 17 pontot dobott magyar részről.

Pénteken az olaszokkal, vasárnap törökökkel játszunk. A csoport első helyezettje automatikusan a negyeddöntőbe jut, a második és a harmadik pedig majd játszhat a nyolc közé kerülésért a D csoportból érkező ellenfelével.

Eredmény - női kosárlabda Eb, C csoport, 1. forduló

Magyarország - Szlovénia 88-84 (23-25, 14-14, 23-30, 29-15)

A nyitóképen Yvonne Turner. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!