Az észak-karolinai férfi gyilkossági kísérlet és halált okozó állatkínzás miatt állhat bíróság elé. Egy szemtanú szerint az éppen lovagló gyerekére nyitott tüzet egy vita hevében.


Egy elfajuló vita során véletlenül agyonlőtte a fia lovát egy híres észak-karolinai lovász, írja a Fox News. A környéken csak Vick néven ismert férfi egy helyi legendának számít, akit nemrég iktattak be a Carolinas Show Hunter hírességek csarnokába.

A 75 éves John Victor Russellt azzal vádolják, hogy eredetileg a lóhátra pattanó fiát akarta lelőni, de a lövés célt tévesztett, és a családi hátast találta el. Az állat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy később el kellett altatni.

A nemrég az „Év Lovasának” választott Russellt előre kitervelt gyilkossági kísérlettel, valamint halált okozó állatkínzással vádolják. A férfit 90 ezer dolláros (30 millió forint) óvadék fejében szabadlábra helyezték. Russell a július 19-i meghallgatáson minden bizonnyal ártatlannak vallja magát.

Az egyik szemtanú szerint az idős férfi a teherautójával érkezett az istállóhoz, majd heves vita alakult ki a fia és közte. A férfi ekkor elment a fegyverért, majd tüzet nyitott a fiára. Russell ügyvédje szerint tragikus baleset történt, a lovász fegyvere véletlenül sülhetett el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!