Klaus Johannis írónak tehetségesebb, mint államfőnek, a könyve legalábbis a korábbinál jóval nagyobb bevételt hozott neki - írja a Főtér.ro az elnök és felesége, Carmen Johannis vagyonbevallása alapján. Tavaly mindkettejük jövedelme szinten maradt.


Az egyetlen nagy változás, hogy noha Klaus Johannis nem robbantott a bestsellerlistán, az államfő évekkel korábban írt, Lépésről lépésre című önéletrajzi könyve szárnyalni kezdett.

Most közzétett vagyonbevallása szerint a román államfő könyve eladásai után csaknem 30 ezer lej (2,1 millió forint) jogdíjat kapott. Előző évben ez mindössze 1275 lej (mintegy 90 ezer forint) volt.

Az elnöki párnak megmaradt a hat nagyszebeni ingatlana, amelyek kiadásáért az előző évinél ugyan kevesebb lakbért szedtek be, de a bankszámlájukon így van 201 ezer lej (több mint 14 millió forint).

Néhány éve egy oknyomozó újságíró szervezet azt állította, hogy Klaus Johannis eltitkolta jövedelme nagy részét, ingatlanvagyona egy részét pedig csalással szerezte. Az államfő előzőleg közölte, ő és angoltanár felesége különórákkal alapozta meg az "ingatlanbirodalmat".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!