Akár a rendkívül népszerű fiatal texasi demokrata politikus is lehet az Egyesült Államok új vezetője.


Bejelentette indulását az amerikai elnökválasztáson Beto O’Rourke. A texasi demokrata politikus előbb csak annyit közölt, hogy eldöntötte, indul-e. Majd végül csütörtök délelőtt megtette a bejelentést, és közölte, indul az elnöki székért.

A Club for Growth (ez egy adóellenes konzervatív csoport a 24.hu szerint) elnöke, David McIntosh a Politicónak nyilatkozva azt mondta, „igazi veszélyforrásnak” látják O’Rourke már biztossá vált jelöltségét. Állítása szerint az elnökválasztás eredményét meghatározó "ingaállamokban" végzett közvélemény-kutatásaik szerint a texasi politikus alig van lemaradva Donald Trump amerikai elnök mögött.

Az elnökválasztásokon az elmúlt évtizedekben biztosan republikánusnak számító Texas megnyerésére is esélyessé válhatnának vele a demokraták – jelentette ki McIntosh.

Beto O’Rourke azzal tett szert országos hírnévre, hogy a tavalyi szenátusi választáson majdnem sikerült legyőznie a texasi politikai élet meghatározó alakjának számító Ted Cruzt, és rákényszerítette a republikánus szenátort, hogy keményen meg kelljen küzdenie szenátori helyéért. Özönlöttek hozzá a kampánytámogatások: kiemelkedőnek számító 79 millió dollárt sikerült összegyűjtenie - írja a 24.hu.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!