Szombaton többnyire borult lesz az ég, átmenetileg szakadozik fel csak a felhőzet, többfelé, akár többször lehet eső, záporeső. Ennek esélye a Kisalföldön a legkisebb. A déli, délkeleti szél élénk lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést nem adott ki, de figyelmeztetett rá. hogy a Dunántúl északnyugati felén és a Dél-Alföldön a délies irányú szelet erős lökések (40-60 km/órás) is kísérhetik. A hőmérséklet napközben 10-16, északkeleten 5-9 fok között alakul. Késő estére 4-12 fok közé hűl le a levegő.


Vasárnap eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől vékonyodik a felhőzet. Több helyen valószínű többnyire kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de az északi hegyek környezetében kissé hűvösebb is lehet - írja a Kiderül.hu.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik, majd délután felszakadozik a felhőzet. Többfelé lehet eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Az Észak-Dunántúlon élénk északnyugati szél lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-18 fok között alakul.

Kedden több-kevesebb napsütésre lehet számítani, de délutántól erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben északon, estétől délen valószínű eső, zápor. A déli, délnyugati szelet erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-21 fok között alakul, az északi hegyvidéken lesz a hűvösebb.

Kiemelt kép: Sopronyi Gyula/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!