A polgármester saját kezűleg szórta vissza az illegális helyen szemetelő család udvarára a szemetüket, Pápán. Az akcióról videó is készült - számolt be az RTL Híradó.

Az erdő mellett lerakott kupacra kedden találtak rá. Az egyik csomagban szerepelt név és cím is. Ezután nyilvános posztban kérte a városvezető a szemetelő családot, a vigyék el. Mivel nem tették meg, ő maga vitte vissza a műkörmöt és tisztasági betétet is tartalmazó zsákokat.

"Becsengetünk, hátha itthon van" - mondja a polgármester az általa feltöltött videóban. A választ azonban nem várja meg, máris önti be a szemetet a pápai családi ház udvarára a polgármester. Segítőivel együtt zsákszám szórták vissza a család szemetét.

"Mindent visszahoztunk, egészségügyi betéttől elkezdve a műkörmökig. Ő most igazából boldog lehet, hiszen két eset lehetséges: vagy ellopták tőle ezt vagy elveszítette. Ha ellopták, akkor mi vagyunk a visszaszolgáltatók, hogyha pedig elveszítette, akkor a szerencsés megtalálók"

- mondja a videón a polgármester.

hirdetés

Kedden bukkantak ezen az erdős területen az óriási illegális szemétkupacra. Az RTL Híradó információi szerint lovaskocsival vitték oda, az épülő futópálya mellé a nyolc zsáknyi szemetet. Az egyik csomagban a feltételezett szemetelő nevét és címét is megtalálták. Ekkor döntött úgy a polgármester, hogy üzen a családnak.

Azt írta a Facebook-oldalán, hogy ha nem szállíttatják el szabályosan, ő maga viszi vissza. Így is tett. Azt mondja, fel akarta hívni a figyelmet, mivel egyre több az illegális szemetelő a városban.

"Polgármesterként tehetetlen vagyok, gyakorlatilag nem vezetnek eredményre a kezdeményezett eljárásaink, hiszen ha a hulladék lerakója azonosítható is, azért csak akkor vonható felelősségre, ha elismeri, hogy ezt ő helyezte el ott"

- mondta az RTL Híradónak Áldozó Tamás.

A Híradó is kereste a szemetelő családot, de nem érték el őket. A polgármesternél azonban tegnap jelentkeztek egy képüzenettel.

"Be volt fényképezve az aznap reggel, tehát csütörtökön reggel megkötött hulladékkezelési, hulladékszállítási szerződés. Ez alapján én akkor azt feltételezem, hogy szerdán ilyennel még nem rendelkeztek"

- mondta a városvezető, aki azt reméli, a képpel azt akarták jelezni, hogy ezentúl hivatalos úton szabadulnak meg a szemetüktől.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés