Az autó platóján szállítottak kikötve egy kutyát szombaton az M7-es autópályán. A kutyáról és az autó rendszámáról pedig egy nő készített képeket, aki arra utazott és látta az esetet. A fotókat feltöltötte a Facebookra és segítséget kért, hogy mit lehet tenni ebben az esetben, hiszen az állatnak bizonyára nem így kellene utaznia.

Az Állatmentő Liga elnöke, Pataki Gábor még aznap este feljelentést tett a kocsi vezetője ellen. Erről szintén a Facebookon osztott meg egy posztot, amelyben leírta, a

"fényképek tanúsága szerint az állat a nyakörvéhez rögzített kötéllel a teherautó platóján, az utasfülkét a rakománytól védő rácshoz volt rögzítve".

A feljelentésben azt írja, hogy az állat szállítása véleménye szerint nem felel meg a KRESZ szabályainak, "hiszen szerencsétlen állat csupán a nyakánál van rögzítve, így a teste többi része egy esetleges hirtelen manőver, kikerülés esetén olyan mértékben kilendülhet, mely az állat testi épségét tekintve már életveszélyes, lábát, rosszabb esetben nyakát törheti."

Ugyanakkor megfogalmazza azt is, hogy szerinte a magyar büntetőjog az állatkínzás tekintetében meglehetősen gyenge, ugyanakkor azt törvény írja le, hogy az állatoknak sem testi sem lelki fájdalmat okozni nem lehet. Emellett pedig kitért arra is, hogyha az állat kötése eloldódik, a kutya megrémülhetett volna és az autók közé ugorhatott volna, így pedig baleset is bekövetkezhet.

A feljelentésben arra kérte a hatóságokat, hogy számoltassák el a sofőrt, és "cselekményét a hatályos jogszabályok szerint a lehető legsúlyosabb módon szankcionálják, ellenőrizzék az állat tulajdonjogát, kötelező mikrochopjének és oltásainak meglétét, valamint egészségi állapotát".