A címvédő Barcelona 35-28-ra nyert a Pick Szeged vendégeként a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.


Remekül kezdett a magyar bajnok, az első 10-15 percben ellenfele fölé tudott nőni, sőt 9-5-re el is tudott lépni. Sokat segített a remeklésben Mirko Alilovic is, aki szinte mindent kivédett.

What a headache for @FCBhandbol ???? Mirko Alilovic picking off open, close-range chances with no trouble ????#ehfcl #HandmadeHistory @pickhandball pic.twitter.com/RthyES7zgI

- EHF Champions League (@ehfcl) September 14, 2022

Sokat kivett a szegediekből az első félidő, de szünetre így is vezetéssel, 15-14-gyel mehettek pihenni a magyar csapat tagjai. Térfélcsere után aztán új fokozatba kapcsolt a Barca, 20-20-nál be is érte a hazaiakat, sőt tíz perc alatt már a katalánok vezettek három (!) góllal. Egészen hitehagyottá vált a Szeged, Juan Carlos Pastor kétszeri időkérése sem rázta föl a csapatot. A második félidő első tíz percét 9-5-re, a második tíz percét pedig 7-2-re veszítette el.

A hajrára így aztán kiengedett már a Barcelona és így kozmetikázni tudta az eredményt a Szeged, de az első 35-40 perc alapján ennél jóval szorosabb mérkőzésre lehetett számítani.

Végeredmény - csoportkör, 1. forduló, B csoport

Pick Szeged-Barcelona (spanyol) 28-35 (15-14)
lövések/gólok: 43/28, illetve 46/35
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 10 perc


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!